joi, 23 octombrie 2008

DESPRE ACTIVITATEA 4, PANA PE 29 OCTOMBRIE

Bună seara dragii mei.
Ce mai faceți? Nu am reușit să postez aseară tema pentru săptămâna aceasta, dar sper sa nu fie nici-o problemă din partea voastră ... adică să nu fi avut ce să faceți. :) :)

Mă bucur că sunteți dornici de a merge înainte și nu v-ați descurajat. Sunt unii dintre voi care nu prea aveți acces la internet si mi-ați spus ca e mai greu pentru voi. Vă înțeleg, dar trebuie să găsim o soluție. Puteți vedea ceea ce aveți de citit (de exemplu din Minte, Caracter, Personalitate... apoi faceti raportul de citire ... si apoi gasit o posibilitate sa ajunga la mine). 

Mai intrati pe www.dezvoltareacaracterului.blogspot.com. Aici voi posta lucruri interesante pentru tinerii din district. Verificați catalogul clasei pe www.catalogcaracter.blogspot.com. Dacă ati trimes o temă si in dreptul vostru nu apare nici punctaj, nici K, atunci contactati-mă pentru a clarifica.

Unii mi-ati spus ca sunteti ocupati cu școala și că e destul de mult de citit pentru cursul acesta. E adevărat că aveți destule pentru școală, DAR nu trebuie să uităm că că cel mai important lucru la care putem lucra pe pământ este dezvoltarea caracterului, formarea lui pentru cer. Așa că meritp efortul. Dar, de fapt, aveam de citit 30 pagini din Minte, caracter, Personalitate, ceea ce înseamnă cam 4 pagini pe zi, fară să mai punem la calcul că în sabat putem citi cel puțin 10 pagini. Așa că tot înainte, fară plângeri sau reclamații ... :)

Formarea caracterului cere efort și concentrare din partea noastră. Dacă vă organizați viața de pe acum, vă va fi de mare ajutor pe viitor. Exercițiul acesta, face parte din lucrul vostr e viitor. Nu am scăzut nimic din punctaj, chiar dacă temele au venit uneori cu întârziere ... și nici nu voi scădea DEOCAMDATĂ. Punctualitatea e o parte a caracterului. Așa că vă provoc la un concurs: cine rămâne la zi cu temele și cine postază cel mai repede tema pentru săptămâna respectivă. Până acum, Ema se ține cel mai bine de activități. Dezvoltarea caracterului e o activitate de durată care cere efort din partea noastră. Puteți fi un exemplu în dezvoltarea caracterelor voastre atât pentru părinți cât și prieteni (sigur voi vedea o schimbare pozitivă în caracterele voastre, comparativ cu al tinerilor care nu s-au înscris la acest atelier on-line. Sună mai bine atelier decât curs.)

Și acum despre activitatea 4. 

Pentru activitatea 4, trebuie să citiți din cartea lui Ellen White: Minte, Caracter și personalitate (volumul unu și doi), minim 30 pagini. Dacă ați citit cartea sau nu o aveți, puteți citi altă carte, dar care să aibă legătură cu caracterul.  După citire, conepeți raportul după modelul de mai jos. Raportul nu trebuie să fie lung, maxim 1 pagina. RAportul vă învață să fiți conciși să să vă organizați ideile. 

---Prima secţiune va furniza un scurt rezumat a conținutului citit. 
---În cea de-a doua secţiune trebuie să fie prezentate două sau trei gânduri sau citate cere au o mare valoare pentru voi, care v-au impresionat. 
---În cea de-a treia secţiune, studentul va descrie modul în care încearcă să se pună în aplicare cele citite în viața lui. 

Vă doresc mult succes. Aștept părerile voastre și întrebări pe mesenger. Puteși discuta între voi despre ceea ce descoperii în studiu.

 Laurentiu

Niciun comentariu: